— vrijdag 11 december 2015, 09:40 | 0 reacties, praat mee

Nederlands sportpersbureau betrokken bij Deens schandaal

Het Nederlandse sportpersbureau Hakkie-Tikkie is in Denemarken betrokken bij een journalistieke fraudezaak. Dagblad Ekstra Bladet heeft zestien interviews uit 2010 en 2011 die van het persbureau waren aangekocht teruggetrokken, omdat de auteurs ervan niet lijken te bestaan. Dat meldt de Volkskrant. Laatste wijziging: 11 december 2015, 09:45

De zaak houdt verband met een eerder schandaal bij de Deense krant, waarbij sportverslaggever Michael Qureshi het veld moest ruimen toen hij erkende meerdere malen valse namen als bron opgevoerd te hebben in zijn artikelen. Twee van die valse namen prijkten ook boven artikelen die afkomstig waren van Hakkie-Tikkie.

Martin van Zaanen, eigenaar van sportpersbureau Hakkie-Tikkie, stelt in een reactie aan de krant dat hij van niets wist. Zijn bureau, actief van 2008 tot 2011, kocht rechten op interviews op bij freelancers en bood de stukken wereldwijd te koop aan. Met sommige van die freelancers had hij naar eigen zeggen alleen contact met een tussenpersoon. “Achteraf zou je dat kunnen bestempelen als naïef. Als er bij sommige verhalen namen staan die niet kloppen, dan bied ik mijn verontschuldigingen aan.”

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.