— dinsdag 2 juni 2009, 08:48

Nederland steunt Oekraïense media

Nederland steekt een half miljoen euro in het project 'MediaNext', dat in de periode 2009-2011 de ontwikkeling van nieuwe media binnen de Oekraïne moet stimuleren. Het project valt binnen 'Matra' - een reeds bestaand samenwerkingsprogramma tussen de twee landen. De daadwerkelijke uitvoering is in handen van het European Journalism Center (EJC) voor wat betreft het Nederlandse aandeel en Internews-Ukraine voor de uitwerking van het Oekraïense aandeel. De Nederlandse ambassadeur voor de Oekraïne Ronald Keller stelt dat het journalisten ter plaatse zal helpen bij het omgaan met massamedia en de toepassing van nieuwe media. Er zijn zo'n 300 mensen actief binnen Internews-Ukraine, dat trainingen verzorgt aan journalisten, webloggers en studenten.

Bekijk meer van

Oekraïne

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.