— vrijdag 25 juni 2010, 08:54

NCRV wint kort geding na arbeidsconflict

Acteur Emiel Sandtke, die wegens een conflict over een nieuwe baan een kort geding voerde tegen omroep NCRV, is door de rechter in het ongelijk gesteld. Sandtke zou een mondelinge toezegging hebben gekregen dat hij een kinderprogramma ZappLive kon gaan presenteren. Sandtke, die tevens acteur is in soap GTST, zou daarop zijn huidige werkgever hebben ingelicht dat hij voor acteren in het nieuwe seizoen geen tijd meer heeft. De NCRV besloot echter niet met Sandtke door te gaan, maar te opteren voor presentatrice Evelien Bosch. Volgens de rechter heeft de NCRV niet de indruk gewekt dat er een bindende afspraak lag en bevond het contact tussen Sandtke en de omroep zich nog in 'de oriënterende fase'. Sandtke, die 25 duizend euro schadevergoeding eiste, is veroordeeld tot het betalen van de proceskosten.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.