persveilig seminar

— maandag 6 oktober 2014, 08:22 | 0 reacties, praat mee

NCRV-docu’s winnen Gouden Kalf

De NCRV was een grote winnaar bij de uitreiking van de Gouden Kalveren voor documentaires. Zowel bij de korte als de lange documentaire ging de prijs naar een productie van de NCRV. Ne Me Quitte Pas van Niels van Koevorden en Sabine Lubbe Bakker won het Gouden Kalf voor de lange documentaire. Het Gouden Kalf voor de korte documentaire ging naar MeesTV van Jan Musch en Tijs Tinbergen. De prijzen werden uitgereikt tijdens het gala van het Nederlands Filmfestival in Utrecht. De NCRV won de afgelopen jaren ook al Gouden Kalveren voor de documentaires De regels van Matthijs (2012), Zwarte Soldaten (2011) en Rotvos (2009). Taco Rijssemus, mediadirecteur van de KRO-NCRV zegt erg trots te zijn op de bekroningen. 'Het geeft aan dat we in Nederland en binnen de publieke omroep een belangrijke leverancier zijn van kwalitatief hoogstaande documentaires. In beide gevallen gaat het om toegankelijke films die een maatschappelijk thema aansnijden en mensen aan het denken zetten.' Laatste wijziging: 6 oktober 2014, 17:11

De licht-absurdistische documentaire Ne me quitte pas is een portret van twee alcoholistische vrienden en laat zien hoe vriendschap en zelfdestructie hand in hand kunnen gaan.  Ne Me Quitte Pas is geproduceerd door Pieter van Huystee Film & TV en won al meer dan twintig prijzen waaronder de juryprijs op het Europese filmfestival. De film ging in première op het IDFA 2013 en werd genomineerd voor de beste documentaire en de publieksprijs. met financiële steun van Nederlands Film Fonds en Vlaams Audiovisueel Fonds. Ne Me Quitte Pas wordt op 20 november a.s. door de NCRV uitgezonden op NPO2.

MeesTV, hoe de koolmees mij gelukkig maakt is een film over de erfelijke liefde voor de koolmees. In navolging van zijn vader Luuk koestert Tijs Tinbergen zijn fascinatie voor de mees die hij via ingebouwde cameraatjes in nestkasten bespiedt. De documentaire kwam tot stand met financiële steun van het Mediafonds. Filmmakers Jan Musch en Tijs Tinbergen wonnen in 2009 een Gouden Kalf voor de film Rotvos.

Bekijk meer van

Nederlands Film Festival NCRV

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.