— woensdag 30 mei 2012, 10:41

Bergman wint Scherpenzeel prijs

De Dick Scherpenzeel Prijs 2011 gaat naar Sunny Bergman. Ze krijgt de prijs, 7500 euro, voor haar vierdelige documentairereeks Sunny Side of Sex. In de serie gaat Bergman in Uganda, China, Cuba en India op zoek naar de grenzen van het denken over seksualiteit, de liefde, vrouwelijkheid en het lichaam. De Dick Scherpenzeel Prijs is een prijs die wordt uitgereikt aan journalistieke producties die inzicht geven in ontwikkelingsvraagstukken en/of niet-westerse landen. Volgens Hans Laroes, voorzitter van de zevenkoppige vakjury, was de jury zeer onder de indruk van met name de aflevering over Oeganda uit Sunny Side of Sex.

“Daar ging het de volgende dag over, we belden elkaar –heb je dat gezien? Een perfect verhaal van durf en persoonlijke aanpak, ongetwijfeld gesteund door goeie research van betrokken anderen.”

De Aanmoedigingsprijs voor jong talent ging naar de Vlaamse Lisa de Bode, voor haar boek de Stille Revolutie. Meer bij Novum via NU.nl / Juryrapport (.pdf)

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.