— maandag 28 januari 2019, 08:30 | 0 reacties, praat mee

Nationale Prijs voor Onderwijsjournalistiek naar Argos

ANP

Het radioprogramma Argos heeft met hun uitzending 'De promotiefabriek' de Nationale Prijs voor Onderwijsjournalistiek 2019 gewonnen en krijgt 2.000 euro en een oorkonde.

De uitzending van 1 september j.l. gaat over de grote aantallen buitenpromovendi, die door de Universiteit van Tilburg worden begeleid. Er worden vragen opgeworpen over de wetenschappelijke kwaliteit van de proefschriften en over de begeleiding van de promovendi. Ook rijst de vraag of het binnenhalen van veel buitenpromovendi door de universiteit als een lucratief verdienmodel is gehanteerd.

Kees van den Bosch, Sophie Blok, Matthijs Breemer, Hielke Jan Borger en Judith Konijn maakten volgens de jury een verhaal dat “een concrete praktijk aan een concrete universiteit, die van Tilburg, op een concrete manier aan de kaak stelt. Concreet, omdat dat de kern is van journalistiek: geen algemeenheden debiteren, maar gedetailleerd uitzoeken wat ergens aan de hand is”.

De Fons van Wieringenprijs voor het beste onderwijsblog is gewonnen door Paul Kirschner voor zijn blogbijdrage ‘Iedereen haat directe instructie (maar het werkt!)’. Hij kreeg 1.500 euro en een oorkonde.

De werkbeurs onderwijsjournalistiek van de Stichting Onderwijsfonds COCMA, een bedrag van 2.500 euro, werd toegekend aan Sebastiaan van Loosbroek, voor zijn onderzoeksvoorstel ‘Verschraalt het universitair onderwijs?’. Meer bij Nationale Prijs voor Onderzoekjournalistiek / Human

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.