persveilig seminar

— maandag 28 januari 2019, 08:30 | 0 reacties, praat mee

Nationale Prijs voor Onderwijsjournalistiek naar Argos

ANP

Het radioprogramma Argos heeft met hun uitzending 'De promotiefabriek' de Nationale Prijs voor Onderwijsjournalistiek 2019 gewonnen en krijgt 2.000 euro en een oorkonde.

De uitzending van 1 september j.l. gaat over de grote aantallen buitenpromovendi, die door de Universiteit van Tilburg worden begeleid. Er worden vragen opgeworpen over de wetenschappelijke kwaliteit van de proefschriften en over de begeleiding van de promovendi. Ook rijst de vraag of het binnenhalen van veel buitenpromovendi door de universiteit als een lucratief verdienmodel is gehanteerd.

Kees van den Bosch, Sophie Blok, Matthijs Breemer, Hielke Jan Borger en Judith Konijn maakten volgens de jury een verhaal dat “een concrete praktijk aan een concrete universiteit, die van Tilburg, op een concrete manier aan de kaak stelt. Concreet, omdat dat de kern is van journalistiek: geen algemeenheden debiteren, maar gedetailleerd uitzoeken wat ergens aan de hand is”.

De Fons van Wieringenprijs voor het beste onderwijsblog is gewonnen door Paul Kirschner voor zijn blogbijdrage ‘Iedereen haat directe instructie (maar het werkt!)’. Hij kreeg 1.500 euro en een oorkonde.

De werkbeurs onderwijsjournalistiek van de Stichting Onderwijsfonds COCMA, een bedrag van 2.500 euro, werd toegekend aan Sebastiaan van Loosbroek, voor zijn onderzoeksvoorstel ‘Verschraalt het universitair onderwijs?’. Meer bij Nationale Prijs voor Onderzoekjournalistiek / Human

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.