— dinsdag 31 augustus 2021, 15:53 | 0 reacties, praat mee

Najaarsronde Zuid-Hollands Mediafonds van start: 350.000 euro beschikbaar

ANP

Het Zuid-Hollands Mediafonds roept regionale journalisten op aanvragen in de dienen voor de stimuleringsregeling Kwaliteitsimpuls Zuid-Hollandse Journalistiek. Van 1 tot en met 21 september worden aanvragen geaccepteerd. Er is ruim 350.000 euro te verdelen.

Aanvragen worden getoetst op kwaliteit en diepgang, maatschappelijke relevantie en verwachte impact en/of de vernieuwende aard van het project. Het regeling ging in december 2020 van start.

Omdat in de eerste ronde het beschikbare budget voor de gemeentelijke mediafondsen al volledig is uitgekeerd, staat de tweede ronde alleen open voor aanvragen van regionale journalisten, meldt de provincie. In de eerste ronde in januari werd ook een aantal voorstellen afgewezen, omdat de aanvragers onvoldoende konden aantonen als zelfstandige journalist of mediaorganisatie actief te zijn.

Er werd in de eerste ronde ruim 300.000 euro uitgekeerd.

Voorzitter van de selectiecommissie Eva Kuit: “Sommige voorstellen waren in potentie wel goed maar dienden nog verder uitgewerkt te worden. Dat hebben we ook aangegeven bij de onderbouwing. We hopen dus dat we die voorstellen straks weer terugzien, eventueel aangevuld met een extra solide mediapartner.”

Aanvraagprocedure, eisen en formulieren staan op de site van de provincie Zuid-Holland.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.