basis naar compleet

— dinsdag 31 augustus 2021, 15:53 | 0 reacties, praat mee

Najaarsronde Zuid-Hollands Mediafonds van start: 350.000 euro beschikbaar

ANP

Het Zuid-Hollands Mediafonds roept regionale journalisten op aanvragen in de dienen voor de stimuleringsregeling Kwaliteitsimpuls Zuid-Hollandse Journalistiek. Van 1 tot en met 21 september worden aanvragen geaccepteerd. Er is ruim 350.000 euro te verdelen. Laatste wijziging: 31 augustus 2021, 15:56

Aanvragen worden getoetst op kwaliteit en diepgang, maatschappelijke relevantie en verwachte impact en/of de vernieuwende aard van het project. Het regeling ging in december 2020 van start.

Omdat in de eerste ronde het beschikbare budget voor de gemeentelijke mediafondsen al volledig is uitgekeerd, staat de tweede ronde alleen open voor aanvragen van regionale journalisten, meldt de provincie. In de eerste ronde in januari werd ook een aantal voorstellen afgewezen, omdat de aanvragers onvoldoende konden aantonen als zelfstandige journalist of mediaorganisatie actief te zijn.

Er werd in de eerste ronde ruim 300.000 euro uitgekeerd.

Voorzitter van de selectiecommissie Eva Kuit: “Sommige voorstellen waren in potentie wel goed maar dienden nog verder uitgewerkt te worden. Dat hebben we ook aangegeven bij de onderbouwing. We hopen dus dat we die voorstellen straks weer terugzien, eventueel aangevuld met een extra solide mediapartner.”

Aanvraagprocedure, eisen en formulieren staan op de site van de provincie Zuid-Holland.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.