e learning nvj

— vrijdag 19 januari 2018, 08:41 | 0 reacties, praat mee

Nabestaande steekdrama Maastricht doet aangifte tegen journalisten

Flickr CC BY-SA 2.0 / ssalonso

Een uit Syrië afkomstige vrouw die in december bij een steekpartij in Maastricht haar moeder verloor, heeft aangifte gedaan tegen twee journalisten, die haar filmden op de openbare weg. Ze vindt dat de journalisten haar belaagden en haar portretrecht hebben geschonden. Laatste wijziging: 22 januari 2018, 10:11

Dat meldt 1Limburg. De vrouw stelt dat ze herhaaldelijk aangegeven heeft dat ze niet gefilmd wilde worden, zo vlak nadat ze geconfronteerd werd met de dood van haar moeder. De journalisten hebben volgens advocaat Selçuk Ikiz “niet gehandeld zoals het een behoorlijk journalist betaamt. Ze hadden geen respect voor de familie”.

De journalisten in kwestie, Nick Rompelberg en Will Haenen, stellen tegenover 1Limburg niets verkeerd gedaan te hebben. Rompelberg: “Op de beelden is duidelijk te zien dat wij werden belaagd door de vrouw, niet andersom. En dat er journalisten op een moord afkomen, lijkt me evident. Ik snap de emotie bij mevrouw heus wel, maar wij moeten ook gewoon ons werk doen.”

Volgens The Post Online is op de inmiddels offline gehaalde videobeelden te zien hoe de vrouw op de journalisten afkomt en hen maant te vertrekken met hun camera. Bij de steekpartij vielen in totaal twee doden en drie gewonden.

Onder de videobeelden werden, nadat deze op internet verschenen, kwetsende reacties geplaatst als “Laat ze elkaar allemaal opensnijden” en “Nekschot… en klaar met dat tuig!”. De Syrische vrouw heeft ook aangifte gedaan tegen degenen die dergelijke reacties plaatsten. Advocaat Ilkiz: “Iedereen denkt maar alles te kunnen roepen op internet, maar dit mogen we niet accepteren.”


Rectificatie: In een eerdere versie van het bericht werd ten onrechte gemeld dat de journalisten actief waren voor de omroep L1.

Bekijk meer van

L1

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.