— vrijdag 26 november 2010, 09:33

Muziekindustrie boos over artikel

Het Amerikaanse computertijdschrift PC Magazine heeft een klacht van de Amerikaanse platenindustrie RIAA dat het blad piraterij aanmoedigt als 'verknipt' afgedaan. Het blad schreef recent over de juridische gang van zaken rond Limewire, een dienst om (muziek)bestanden te delen. De muziekindustrie schreef in een brief aan topman Vivek Shah "zeer teleurgesteld" te zijn over het artikel. Hoewel PC Magazine een opmerking had geplaatst over potentieel illegaal gebruik van de dienst, was dat volgens de opstellers van de brief 'een hol gebaar'. Daarna werd aangedrongen op verwijdering van het artikel, hetgeen PC Magazine weigert. "Het is tijd dat de muziekbazen hun hoofd uit het zand halen en accepteren dat hun industrie is veranderd. Ze zullen ook moeten begrijpen dat niets de opmars van techniek kan stoppen", schrijft het blad in een reactie.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.