— dinsdag 10 september 2013, 14:50

Ricoh komt met ‘klikbaar papier’

Tijdschrift voor ondernemers De Zaak test al eerste uitgave het Clickable Paper van fabrikant Ricoh. Het is een koppeling van tijdschriftpagina's met online inhoud zoals video's, webpagina's en webwinkels. Via een losse app (voor Android of iOS) wordt een pagina gescand en extra materiaal ontsloten. De vinding van Ricoh verschilt van de bekende zogeheten QR-codes (zwart/witte rasters) omdat de app tijdschriftvormgeving herkent en niet heel precies hoeft te worden gericht. Ook werkt Clickable Paper niet met onzichtbare watermerken. Armand Landman, hoofdredacteur van De Zaak, noemt de Ricoh-vondst verrijkend: een artikel verwijst naar de YouTube-video met het volledige interview en naar een whitepaper met achtergronden over de problemen die in het interview werden aangestipt. Meer bij Ricoh / De Zaak

Bekijk meer van

Ricoh

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.