training eu starters

— donderdag 14 juli 2011, 20:00 | 2 reacties, praat mee

Murdochs verschijnen toch voor commissie

Mediamagnaat Rupert Murdoch en zijn zoon James verschijnen volgende week toch voor de commissie die onderzoek doet naar het afluisterschandaal in de Britse pers. Dat heeft een woordvoerder van News Corp., het mediabedrijf van Murdoch, gezegd. Het Britse Lagerhuis had een dagvaarding naar de Murdochs gestuurd, waarop de Murdochs terugkwamen op hun eerdere besluit niet te komen, maar op een later tijdstip beschikbaar te zijn om vragen te beantwoorden. Directeur News International Rebekah Brooks heeft wel toegezegd te verschijnen voor de parlementsleden. De Britse politie heeft vandaag opnieuw een arrestatie verricht in verband met de afluisterpraktijken. Het gaat om Neil Wallis (60), oud-hoofdredacteur van tabloid News of the World waar het kraken van telefoons en het afluisteren van voicemails plaatsvond. Het is de negende arrestatie sinds in januari het onderzoek begon naar de praktijken van de zondagskrant. Saillant detail is dat Wallis vorig jaar nog in dienst is geweest bij de politie van Londen als adviseur. Meer bij The Guardian / BBC Laatste wijziging: 15 juli 2011, 10:24

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

Diederik de Groot, 14 juli 2011, 19:01

1. Hoe liquide de huidige situatie is in het ernstig verpolitiekte medialand van de UK wordt ondermeer duidelijk, uit het feit, dat de Murdochjes - na het verzenden van een heuse summon door de Commons - intussen hebben toegegeven aan de druk om dinsdag a.s. voor Media Committee te worden gegrilled over de illegale verdienmodellen binnen het (NI deel van het) imperium van de in de VS residerende, Australische Young Mister Grace van het Amerikaanse News Corp(oration).

2. Ook is zo juist bekend geworden, dat de hedenmorgen gearresteerde Neil Wallis, na zijn afscheid bij NoW, nota bene als part time media-adviseur bij de Metropolitan Police werd gestationeerd.

Hij moest daar gedurende een aantal maanden “communicatie-adviezen” verstrekken aan dezelfde commissaris (Yates), die het - ondanks het overweldigende bewijs voor het tegendeel - absoluut niet nodig vond, om het toen al indringend spelende phone-hacking onderzoek te heropenen.

There is something rotten in the (political-judicial) nucleus of the state of England (UK)

Diederik de Groot, 15 juli 2011, 14:48

Geachte @VillaMedia-redactie,

1. Het is absoluut geen schande, om - in dit tijdperk van snelle nieuws-beeldwisselingen als gevolg van het internet, waarbij nieuws feitelijk gedurende 24 uur, 7 dagen per week, als een real-time news-flow aan redacties voorbij trekt - in een digitaal nieuwsportal, uw berichten geregeld aan te passen aan de gewijzigde gegevens en/of inzichten.

2. Omdat een gedigitaliseerd nieuwsmedium structureel te maken heeft met de dreiging c.q. het gegeven van een voortdurende informatie-veroudering, lijkt het mij voor de hand liggen, als een redactie ook een gestructureerde formule zou hanteren, om aan de lezer duidelijk te maken, dat en wanneer in voorkomende gevallen, een verandering aan de content van een bestaand bericht heeft plaatsgevonden.

3. De (inmiddels) redelijk ingeburgerde “update” formule - compleet met bijbehorende tijd- en datumstempels - zou hier mijns inziens flachendeckend kunnen voorzien.

4. Ik kom natuurlijk tot deze aanbeveling, omdat ik mijn eerste lezerscommentaar onder bovenstaand artikel publiceerde, op het moment, dat @VillaMedia boven hetzelfde bericht nog een kop had geplaatst, die berichtte, dat de Murdochjes dinsdag a.s. NIET voor de Parliamentary Culture and Media Select Committee zouden (willen) verschijnen etc.etc….

5. Door deze huidige gang van zaken rond de - niet vermelde - verversing van de content van betreffende artikel zou namelijk bij de onwetende lezer licht de (foute) perceptie kunnen ontstaan, dat IK degene zou zijn geweest, die een doublure zou hebben geplaatst, omdat de inhoud van mijn reactie, inmiddels 1 op 1 overeenkomt met de inhoud van het door jullie aangepaste bericht.

6. Een aanvullend motief, om het protocol in dezen aan te passen zou gelegen kunnen zijn in de omstandigheid, dat @VillaMedia - gegeven haar primaire doelgroep - door haar lezers terecht een voorbeeldfunctie zou kunnen worden toegedicht.

Mvg

On topic : Wij lijken meer en meer de getuige te zijn van de dramatische desintegratie van een wereldwijd media-conglomeraat, waarbij een beursgenoteerde onderneming (i.c. News Corporation) mede ten onder dreigt te gaan, aan het feit, dat het bedrijf in kwestie door de puissant vermogende Murdoch-clan, als een nietsontziende, machts- en geldbeluste (private) familie-onderneming wordt gerund.

Naast de gedeeltelijke vernietiging van het bedrijf, zullen de hoofdrolspelers in de naaste toekomst wellicht tevens – hetzij in de UK hetzij in de VS, of beide – strafrechtelijk worden vervolgd en mogelijk zelfs voor langere tijd achter de tralies verdwijnen.

Het is al evenmin duidelijk of en zo ja welke repercussies deze ontwikkelingen zullen hebben voor de betrokken Engelse top-politici, die een paar weken geleden nog en masse vertegenwoordigd waren op de jaarlijkse Midsummerparty van de (toen nog) almachtige Murdochs, teneinde te voorkomen, dat zijn invloedrijke media zich op enig moment tegen hen en hun partij zouden keren.

Op dit moment lijken de rollen in ieder geval nog even (radicaal) omgedraaid, met de persmagnaat en zijn gevolg in de beklaagdenbank en de politici in de glansrol van openbare aanklager.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.