data als kans

— vrijdag 12 juni 2015, 09:55 | 0 reacties, praat mee

‘Murdoch draagt leiding over’

De 84-jarige mediamagnaat Rupert Murdoch treedt naar verluidt binnenkort af als ceo van 21st Century Fox. Zijn zoon James (42) zou het roer gaan overnemen. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNBC op basis van diverse bronnen. Er zou op korte termijn een officiële mededeling volgen. Laatste wijziging: 12 juni 2015, 11:17

Fox is de film- en televisietak van Murdochs imperium en werd in 2013 verzelfstandigd. De tijdschriften en dagbladen bleven in handen van News Corp, waar Murdoch eveneens bestuursvoorzitter is. Volgens CNBC blijft de mediatycoon wel verbonden aan 21st Century Fox als voorzitter van de raad van commissarissen. Hoewel James Murdoch het dagelijkse bestuur op zich zal nemen, zal hij zijn positie in feite delen met zowel zijn broer Lachlan als zijn vader. Het wordt door de bronnen omschreven als een partnerschap.

Een woordvoerder van Fox laat aan CNBC weten dat de kwestie van de opvolging op de agenda van de volgende vergadering staat, maar wil er verder niets over kwijt.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.