— woensdag 12 juni 2013, 09:19

Akkoord over splitsing News Corp.

De aandeelhouders van News Corp. zijn dinsdag in New York akkoord gegaan met de scheiding van het bedrijf in twee aparte beursgenoteerde entiteiten, waardoor de splitsing van de uitgeverij en de entertainment- en media-activiteiten eind deze maand zo goed als zeker is. Het mediabedrijf kondigde de afsplitsing vorig jaar aan. Na de splitsing komen the Wall Street Journal, Dow Jones Newswires, uitgever HarperCollins en diverse Australische en Britse publicaties in een bedrijf dat de naam News Corp houdt. De entertainment-tak, met de omroep Fox en de filmstudio 20th Century Fox en andere entertainmentactiviteiten gaan samen 21st Century Fox heten. De twee nieuwe besturen staan onder voorzitterschap van Rupert Murdoch. Meer bij The Guardian / Dow Jones via FD

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.