— donderdag 14 augustus 2014, 09:16

Motie persvrijheid Haagse gemeenteraad

Tijdens het komende spoeddebat over de ongeregeldheden bij demonstraties in de Haagse Schilderswijk, waarbij ook journalisten werden belaagd, zal lokale partij Groep de Mos een motie inbrengen waarin om bescherming van de persvrijheid wordt opgeroepen. Later vandaag vergadert de Haagse gemeenteraad over de wijze waarop de demonstraties zijn begeleid en waarom er niet op tijd is ingegrepen. Richard de Mos stelt dat hij speciale aandacht wil voor bescherming van journalisten en hun apparatuur. Daar zou het supersnelrecht voor moeten worden ingezet. De Mos mist besef van de urgentie dat journalisten hun werk ongehinderd moeten kunnen doen. Journalisten moeten vrij baan krijgen om hun werk te doen, maar zich bij komende demonstraties verzekerd weten van politiesteun als ze wél worden belaagd. Daar zou op korte termijn een actieplan voor moeten komen. NJV-voorzitter Marjan Enzlin hoopt dat het niet hoeft te komen tot een 'Handen af'-campagne zoals indertijd ook voor ambulancepersoneel en brandweerlui moest worden opgezet. "Al heb ik nooit de illusie gehad dat zo’n campagne de juiste mensen zou bereiken", aldus Enzlin. Ze denkt ook dat de politie tijdens demonstraties meer oog moet hebben voor journalisten die in het nauw dreigen te komen. TV West zendt de raadsvergadering donderdagavond live uit.

Bekijk meer van

Marjan Enzlin Den Haag

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.