— dinsdag 9 oktober 2007, 10:00

‘Moordenaar Politkovskaya bekend’

De moordenaar van de Russische journaliste Anna Politkovskaya is bekend bij de autoriteiten, maar is nog niet in staat van beschuldiging gesteld. Dit zei de hoofdonderzoeker in de zaak Petros Garibyan in Novaya Gazeta, het onafhankelijk tijdschrift waarvoor Politkovskaya schreef. Politkovskaya werd op 7 oktober vorig jaar in Moskou doodgeschoten in de lift van het appartementencomplex waar ze woonde. De verslaggeefster was een bekend tegenstander van het bewind van president Vladimir Poetin en volgde het conflict in Tsjetsjenië op de voet. Eind augustus arresteerde justitie elf mensen, maar volgens Garibyan zit de hoofdverdachte daar niet bij. Velen verdenken de Russische veiligheidsdienst of andere officiële diensten ervan achter de moord te zitten. Bron: ANP via BNR

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.