Naeweb

— donderdag 22 januari 2009, 09:07

Oud-KGB’er koopt Evening Standard

Voormalig KGB-agent en miljardair Alexander Lebedev koopt de bekende Britse conservatieve avondkrant de Evening Standard. Zijn interesse in de krant was al eerder bekend geworden, maar de huidige eigenaren hebben ingestemd met verkoop. Naar verluidt betaalt Lebedev het symbolische bedrag van één pond voor de overname. Een kwart van de aandelen in de Evening Standard blijft in handen van het uitgeefconcern Daily Mail & General Trust. De Volkskrant meldt dat Lebedev overweegt om voormalig Sovjet-leider Michael Gorbatsjov te vragen zitting te nemen in de Raad van Commissarissen. Pikant detail: Lebedev las de Evening Standard toen hij in de jaren tachtig als spion in Engeland was gestationeerd. Lebedev bezit in Rusland een belang van 39 procent in Novaja Gazeta, de krant waar de vermoorde journalisten Anna Politkovskaja, Anastasia Baboerova en advocaat Stanislav Markelov voor werkten. Ook was de Rus bevriend met Alexander Litvinenko, eveneens een oud-KGB-agent. Litvinenko werd in Londen die met radioactief materiaal vergiftigd en overleed eind 2006 aan de gevolgen daarvan. Laatste wijziging: 7 oktober 2014, 13:45

de waag

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.