— maandag 27 januari 2014, 09:53

Moederbedrijf UPC koopt Ziggo

Het Amerikaanse moederbedrijf van UPC, Liberty Global, heeft een akkoord gesloten over een overname van Ziggo. De Amerikanen bieden 34,53 euro per aandeel Ziggo. Liberty Global was al langer in gesprek met Ziggo over een overname. Aandeelhouders van Ziggo moeten zich nog over het bod uitspreken. Toezichthouder Autoriteit Consument&Markt beoordeelt of de fusie de concurrentie niet te veel verstoort: er ontstaat na goedkeuring een landelijke kabelprovider. Samen met Ziggo krijgt UPC na de overname een belang van 90 procent in de kabelmarkt. UPC en Ziggo hebben samen zeven miljoen Nederlandse huishoudens als klant. Als de deal doorgaat, gaat het nieuwe kabelbedrijf verder onder de naam Ziggo. Het hoofdkantoor komt in Utrecht, waar Ziggo al het hoofdkantoor heeft. In oktober werd een bod van Liberty Global nog afgewezen door Ziggo. Meer bij Tweakers / NOS

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.