— vrijdag 8 november 2013, 08:32 | 0 reacties, praat mee

Mobach vaart op eigen kompas

Na een carrière in de televisiewereld en in bladenland, is het tijd voor de nieuwe media, vindt May-Britt Mobach. Eind oktober lanceerde ze de tweetalige website Amayzine.com, een personality-driven site over mode en beauty. Mobach was tot 1 oktober nog hoofdredacteur van Marie Claire – dat bij Sanoma inmiddels in de verkoop staat.

‘Ik vind Marie Claire nog steeds de mooiste titel die er bestaat’, zegt Mobach. ‘Maar print loopt terug, en daar doe je bijna niets tegen. Dat voelde als vechten tegen de bierkaai. Één keer per maand een blad op de mat; zo werkt het niet meer. De huidige markt vraagt om iets anders. Hoe leuk is het dat wanneer het stormt, wij meteen een verzameling van de mooiste parka’s kunnen laten zien? Internet is zo lekker snel.’

Mobach bood het idee voor Amayzine aan Sanoma aan, maar die bedankte. Daarop besloot ze het zelf op te starten. Op Amayzine.com kunnen bezoekers vijf vaste gezichten met een eigen signatuur volgen. Mobach zelf, Jet van Nieuwkerk, Liesbeth Rasker, Peggy Weijergang en Carolien Spoor. Editors die ‘vriendinnen’ moeten worden, die de bezoeker vertrouwt om haar te ­souffleren als het gaat om smaak en stijl.

De redactie voelt in ieder geval alvast als familie, zegt Mobach. ‘Het is een vergelijkbaar gevoel als toen ik RTL Boulevard opstartte; met z’n allen keihard ergens voor gaan. Iets nieuws beginnen is het leukste wat er is. Alleen waren het altijd andermans kindjes, nu vaar ik op mijn eigen kompas.’

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.