training eu starters

— maandag 6 februari 2023, 22:00 | 0 reacties, praat mee

Mirjam Kaijer wint Vrouw in de Media Award 2022

© Duco de Vries

Journalist, columnist en oud-verpleegkundige Mirjam Kaijer is verkozen tot winnaar van de landelijke Vrouw in de Media Award. De jury koos unaniem voor haar, omdat ze met haar boek en platform een 'belangrijke boodschap over de gezondheidszorg uitdraagt'.

Kaijer is schrijfster van het boek Ik ben geen man en oprichtster van het platform Voices for Women. Met beide stelt ze de man-vrouwverschillen in de gezondheidszorg aan de kaak, die in haar optiek meer wetenschappelijk onderzoek behoeven. Eerder won ze al de regionale Vrouw in de Media Award (provincie Noord-Holland).

De Vrouw in de Media Awards zijn een initiatief van expertdatabase Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt. Hiermee worden vrouwelijke experts en rolmodellen aangemoedigd om zichtbaar te zijn in de media, en worden redacties aangemoedigd om hen vaker dat podium te bieden. Eerdere winnaars van de Vrouw in de Media Award waren – onder andere – Daphne Schippers, Femke Halsema en Neelie Kroes. Dit is de veertiende uitreiking van de award.

Naast de Vrouw in de Media Award, werd de You Go Girl Award 2022 uitgereikt aan expert diversiteit & inclusie Chanel Matil Lodik. Zij droeg met haar Antiracismehandboek en platform Meer Kleur in de Media een consistente boodschap uit over racisme in de media. De You Go Girl Award is voor vrouwelijke deskundigen die effectieve stappen hebben gezet om in hun vak zichtbaarder te worden, middels alle soorten media.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.