e learning nvj

— woensdag 15 september 2021, 09:08 | 0 reacties, praat mee

Ministerie van Justitie en Veiligheid tijdelijk op slot na coronapersconferentie

Het ministerie van Justitie en Veiligheid in Den Haag is dinsdagavond enige tijd afgesloten geweest. Door een corona-demonstratie vlakbij het ministerie bleef de deur dicht. Journalisten en ambtenaren van het ministerie konden daardoor het pand niet verlaten na afloop van de persconferentie over de coronamaatregelen die daar werd gehouden.

Dat melden diverse media, waaronder het Algemeen Dagblad. Tijdens de demonstratie blokkeerden betogers ook enige tijd de parkeergarage van het ministerie. De politie dreef hen met wapenstokken uiteen, zodat twee auto’s konden vertrekken. Een technicus van de NOS liet daarnaast zijn satellietwagen achter en vluchtte naar binnen, omdat hij zich niet veilig voelde.

De journalisten en ambtenaren konden het ministerie rond 21.30 uur verlaten. Er waren op dat moment nog minder dan vijftig demonstranten aanwezig.

NVJ-secretaris Thomas Bruning noemt de dreigende situatie van dinsdagavond tegenover NU.nl kwalijk en alarmerend. “Er is niemand gewond geraakt, maar het is toch ernstig dat journalisten niet hun werk kunnen doen. Er heerst een gebrek aan corrigerend vermogen bij de demonstranten onderling. Men spreekt elkaar niet op het gedrag aan. Ons credo is: handen af van onze journalisten. Die doen gewoon hun werk, respecteer dat.”

NU.nl-verslaggevers vertellen in deze video over de intimiderende sfeer bij het protest.

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.