— donderdag 25 november 2010, 09:52

Minister zwijgt over Eredivisie-flitsen

Minister Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart (OCW) wil nog geen uitspraken doen over het uitzenden van sportflitsen van eredivisiewedstrijden door regionale omroepen. Martijn van Dam (PvdA) had begin oktober Kamervragen gesteld over de eigenaardige situatie dat regionale omroepen via de Mediawet recht hebben op deze flitsen, maar dat beperkingen in de Auteurswet en Wet op de Naburige Rechten het daadwerkelijk uitzenden vervolgens onmogelijk maken. De minister wil niet reageren, omdat het geschil nog onder de rechter is. In mei diende een kort geding in Utrecht tussen Eredivisie en ROOS, de koepelorganisatie voor regionale omroepen.. De rechter stelde toen dat omroepen niet automatisch beelden van de NOS kunnen opvragen. De NOS betaalt Eredivisie een vergoeding voor het beeldmateriaal, maar is daarmee niet auteursrechthebbende. Eredivisie is in april bij de rechtbank in Den Haag een bodemprocedure begonnen. "Indien een onherroepelijke uitspraak aanleiding vormt voor het nemen van vervolgstappen, zal ik u te zijner tijd nader informeren", schrijft de minister.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.