persveilig seminar

— maandag 7 december 2009, 08:50 | 0 reacties, praat mee

Minder banen weg bij Persgroep

UPDATE Bij de Volkskrant en Trouw verdwijnen iets minder banen dan eigenaar Christian van Thillo oorspronkelijk wilde. Dit bericht De Telegraaf, die schrijft dat de redacties dat vandaag meegedeeld krijgen. Op de redactie van de Volkskrant verdwijnen twintig van de 215 plekken. Dagblad Trouw wordt harder geraakt: daar verdwijnen op de redactie 25 van de 125 banen. Ook in ondersteunende functies (ICT, P&O) wordt geschrapt. In totaal gaat het om 130 banen. Hoofdredacteur Pieter Broertjes van de Volkskrant wist in een fel en hier en daar onaangenaam gevecht met Van Thillo naar schatting tien tot vijftien banen te behouden, aldus De Telegraaf. Broertjes slaagde er, volgens insiders, in om voorlopig zijn website (en ook die van Trouw) te handhaven. Laatste wijziging: 7 december 2009, 14:48

Ook wist hij het wekelijkse magazine VK Banen, dat Van Thillo wilde schrappen, als bijlage toe te voegen aan de krant. Daarnaast zouden de kranten iets langer mogen doen over het afvloeien van een deel van het personeel. Vandaag, vanwege het verzet van de hoofdredacties een week later dan gepland, horen de werknemers het nieuws van Christian Van Thillo, die dit jaar voor €130 miljoen de Volkskrant en Trouw plus AD en NRC Handelsblad kocht van uitgever PCM. De redacteuren horen dan ook dat door de sluiting van de Rotterdamse drukkerij de beide kranten vroeger moeten zakken, zodat het moeilijk wordt om bijvoorbeeld het verkiezingsnieuws of late sportwedstrijden te verslaan.

De Persgroep laat maandagmiddag in een persbericht weten dat de nieuwe structuur van De Persgroep Nederland naar verwachting per 1 januari 2010 rond is. Verder wordt melding gemaakt dat het ‘verkoopproces van NRC Media en PCM Algemene Uitgeverijen op schema ligt en binnenkort afgerond kan worden. De onderneming zal na de verkoop van deze twee onderdelen schuldenvrij zijn’.

Meer bij de Volkskrant

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.