banner festival 23

— zaterdag 28 juni 2008, 15:08 | 0 reacties, praat mee

Wegener benoemt topman; RvC valt uiteen

Uitgever Wegener heeft waarnemend bestuursvoorzitter Joop Munsterman voorgedragen voor benoeming tot voorzitter van de raad van bestuur. De benoeming is gedaan in afspraak met grootaandeelhouder Mecom. Dat maakte Wegener vrijdagavond bekend. Wegener maakte verder bekend dat de commissarissen Han Noten en Jaap Vink hun functie hebben neergelegd. Zij besloten hiertoe volgens Wegener wegens aanhoudende meningsverschillen met Mecom over de benoeming van een nieuwe topman. Bij Wegener dreigen wegens bezuinigingen honderden banen te verdwijnen. De onrust binnen het bedrijf is inmiddels groeiende. Laatste wijziging: 30 juni 2008, 11:08

Munsterman is sinds mei actief als waarnemend topman van Wegener en is sinds 1967 werkzaam bij het bedrijf. Hij volgt bestuursvoorzitter Jan Houwert op die in mei vertrok. Munsterman zal in het bestuur worden vergezeld door de nieuwe bestuursleden Koos Boot en Wil Cornelisse.

De NVJ en de redactievertegenwoordigers van de zeven Wegener-titels praten maandag met de hoofdredacties over de huidige situatie. Eigenaar David Montgomery maakt komende week een ronde langs de redacties.

In een bijeenkomst vrijdag van NVJ en redactieorganen was duidelijke grote onrust op te tekenen over de plannen. Het overleg van maandag is bedoeld om samen met de hoofdredacties te bekijken of samen opgetrokken kan worden tegen de voorgenomen bezuinigingen.

Lees ook:
Persbericht Wegener
Onrust binnen uitgever Wegener neemt toe

Bekijk meer van

Wegener

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.