— donderdag 15 september 2011, 16:27 | 0 reacties, praat mee

Miljoenennota weer uitgelekt

De Miljoenennota, die officieel pas met Prinsjesdag in de Tweede Kamer wordt gepresenteerd, staat al op internet. Bram Talman zegt tegenover het NOS Journaal dat het een simpele klus was om de Miljoenennota te vinden op een site van de Rijksoverheid. Vorig jaar bestond er een site prinsjesdag 2010. Het was een kwestie van wat cijfertjes veranderen. Het is de afgelopen jaren een sport geworden om te zien welk medium als eerste met de Miljoenennota komt. Meestal wint RTL Nieuws die strijd, maar NOS en NRC hebben de stukken ook al eens eerder gehad. Tot ongenoegen van politiek Den Haag. Die hebben de afgelopen jaren diverse nieuwe regels ingevoerd om te voorkomen dat de stukken gelekt worden voor Prinsjesdag.

Het ministerie van Financiën heeft inmiddels gezegd dat de Miljoenennota door een fout op het ministerie te vroeg openbaar is geworden. Nu worden ook de onderliggende begrotingen van de ministeries eerder dan gepland online gezet.

Bekijk meer van

Praat mee

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.