Tegel Beeld en Geluid

— vrijdag 12 september 2014, 16:00 | 0 reacties, praat mee

Miljoenen voor scholing journalisten

De rijksoverheid heeft 12 miljoen euro vrijgemaakt om de duurzame inzetbaarheid van werknemers in de uitgeverijsector te verbeteren. Daar onder vallen ook journalisten. Op aandrang van de NVJ is er ook 200.000 euro beschikbaar voor scholing van zelfstandigen. Werkgevers dienen de helft van het geld op te hoesten. Duurzame inzetbaarheid betekent voor de journalisten dat er geld komt voor scholing, opleiding en coaching-, -werk naar werk trajecten en loopbaanontwikkeling. Volgens Yvonne Dankfort van de NVJ zullen verschillende aanbieders de komende tijd werkgevers gaan benaderen met scholingsvoorstellen nu bekend is dat er relatief goedkoop aan scholing en begeleiding kan worden gedaan. Ook zal de NVJ Academy haar aanbod verder uitbreiden.

ZZP´ers kunnen goedkoop gebruik maken van de regeling, omdat de Commissie Opleidingen Publiekstijdschriften en FNV Kiem optreden als co-financier.

Zo is voor scholing 6 miljoen euro beschikbaar (aan subsidie en werkgeversbijdragen), voor werk-naar-werkbegeleiding 4 miljoen, loopbaancheck 1,2 miljoen, persoonlijks arbeidsmarktonderzoek 5 ton, arbeidsvitaliteitsonderzoek 2,6 ton en instroom jonge werklozen 145.000 euro.

Het geld kan de komende 2 jaar worden aangevraagd en uitgegeven.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.