word studentlid

— vrijdag 23 december 2022, 17:38 | 0 reacties, praat mee

Michael Bloomberg geïnteresseerd in Washington Post

Michael Bloomberg geïnteresseerd in Washington Post
© AFP / Saul Loeb

Eigenaar Michael Bloomberg van de naar hem genoemde data- en nieuwsleverancier Bloomberg, heeft interesse in een overname van de krant The Washington Post of nieuwsconcern Dow Jones. Dat meldt nieuwssite Axios op basis van ingewijden. Laatste wijziging: 23 december 2022, 17:45

Het bedrijf Bloomberg is bekend van zijn persbureau en zijn terminals waarmee financieel professionals allerlei actuele informatie en koersen bijhouden. Dow Jones is ook gespecialiseerd in financieel nieuws en bezit onder andere de zakenkrant The Wall Street Journal. Daarnaast is het door de Nederlander Almar Latour geleide bedrijf bekend van titels als MarketWatch en Barron’s.

Een woordvoerder van The Washington Post laat weten dat de krant niet te koop staat

Michael Bloomberg zou al langer azen op mogelijkheden om zijn eigen media-imperium uit te breiden. Hij ziet volgens Axios het meeste heil in een combinatie van zijn bedrijf met Dow Jones, waardoor een van ‘s werelds grootste in financieel nieuws gespecialiseerde mediabedrijven zou ontstaan.

Op dit moment is Dow Jones eigendom van News Corporation, het mediaconglomeraat dat is opgericht door Rupert Murdoch. Die Australisch-Amerikaanse miljardair is sinds enkele maanden bezig News Corporation weer samen te voegen met het eveneens door hem en zijn familie gecontroleerde Fox Corp, dat ontstond nadat hij 21st Century Fox in 2013 afsplitste in de nasleep van een afluisterschandaal. Michael Bloomberg heeft News Corporation naar verluidt nog niet benaderd over een overname.

The Washington Post, nu in handen van Amazon-eigenaar Jeff Bezos, is volgens Amerikaanse media van plan banen te schrappen na een verlieslatend jaar. Een woordvoerder van The Washington Post liet Axios weten dat de krant niet te koop staat.

 

Bekijk meer van

Washington Post VS

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.