e learning nvj

— dinsdag 10 mei 2022, 09:30 | 0 reacties, praat mee

Miami Herald pakt Pulitzer voor verslaggeving flatramp

De restanten van de ingestorte flat nabij Miami - © Alfredo Lee/AP

‘Wij waren de nieuwsbron die op de voet werd gevolgd door alle nieuwsorganisaties in de wereld’, aldus de trotse hoofdredacteur Monica Richardson van de Miami Herald bij de toekenning van de prestigieuze Pulitzer-prijs. De krant ontving de prijs voor de verslaggeving over de ramp met een ingestort appartementencomplex vlak bij Miami, in juni vorig jaar, waarbij 98 mensen om het leven kwamen. Laatste wijziging: 10 mei 2022, 16:03

De prijs ging niet naar één journalist, maar naar de gehele nieuwsredactie van de Miami Herald. In totaal waren 37 journalisten van de krant betrokken bij eerste verslaggeving.
The Washington Post kreeg een Pulitzer-prijs voor de berichtgeving over de bestorming van het Amerikaanse parlement, het Capitool, begin vorig jaar door aanhangers van de toenmalig Amerikaanse president Donald Trump.

Een speciale vermelding was er voor de Oekraïense journalisten. Zij werden geprezen voor hun ‘moed, uithoudingsvermogen en toewijding’ aan feitelijke berichtgeving tijdens de invasie van de Russen in hun land.

De Pulitzer-prijzen zijn een idee van de Amerikaanse krantenuitgever Joseph Pulitzer (1847-1911), die dit in zijn wilsbeschikking had vastgelegd. Ze worden uitgereikt sinds 1917.
Meer bij de Miami Herald

Bekijk meer van

vs

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.