— donderdag 12 juli 2012, 09:29

Mexico: kantoren dagbladen aangevallen

In Mexico zijn afgelopen dinsdag de kantoren van drie dagbladuitgevers op dezelfde dag met explosieven, granaten en vuurwapens aangevallen. In Monterrey werd het pand van dagblad El Norte werd beschadigd door een bom, dat van La Silla werd eveneens met een explosief beschadigd (de krant was al vier keer eerder het doelwit van een aanslag) en in Neuvo Laredo werd het pand van El Manana met een bom beschadigd. In 2006 werd een verslaggever van die krant neergeschoten en een handgranaat op de redactie gegooid. De journalist zit nu in een rolstoel; de aanslag zelf is nooit opgehelderd. El Manana besloot in mei dat het niet langer over de drugsoorlog zou berichten, zolang het daardoor zelf een doelwit werd. Ook andere Mexicaanse nieuwsmedia hebben tot deze vorm van zelfcensuur besloten.

Bekijk meer van

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.