banner anp

— maandag 15 juni 2009, 09:00

Journaliste: onthullen bron is doodvonnis

Een journaliste van de Ierse krant Sunday Tribune zegt dat haar leven in gevaar is, als ze onder anti-terreurwetgeving gedwongen wordt haar bronnen rond de splintergroep Real IRA te onthullen. Onder de 'Prevention of Terrorism Act' kunnen journalisten worden gedwongen materiaal af te staan. Suzanne Breen schreef over de Real IRA na de moord op twee soldaten in maart van dit jaar, nadat de terreurgroep verantwoordelijkheid had geclaimd. Breen stelt dat het overhandigen van haar computer, notities en ander materiaal door sommigen wordt uitgelegd als collaboratie met de Britse autoriteiten. Ze zou al een telefoontje met die strekking hebben ontvangen, meldt The Independent. Breen kan vijf jaar de cel ingaan, als ze medewerking weigert. Honderden journalisten en de Ierse journalistenvakbond hebben hun steun aan Breen betuigd.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.