— vrijdag 10 juni 2011, 12:55

Hoofdredacteur Mexicaanse krant vermist

De redactie van de Mexicaanse krant Novedades de Acapulco meldt de verdwijning van hoofdredacteur Marco Antonio Lopez Ortiz. Zijn auto werd afgelopen dinsdag afgesloten teruggevonden. Volgens ooggetuigen werd Lopez Ortiz bij het verlaten van een bar door een groep mannen meegenomen, meldt persbureau DPA. Op woensdag verscheen de hoofdredacteur niet op de redactie. Werknemers van de krant hebben de ontvoerders opgeroepen hun hoofdredacteur vrij te laten. Een politieonderzoek zou zijn gestart. In Mexico woedt al jaren een bloedige oorlog tussen drugsbendes en de autoriteiten en de bendes onderling. Er zijn sinds 2006 bij het geweld al tienduizenden doden gevallen. In Acapulco strijden bendes voor controle over de stad. Novedades de Acapulco meldt vandaag nog de vondst van een massagraf met vijftien lijken.

Bekijk meer van

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.