— maandag 3 april 2017, 10:24 | 0 reacties, praat mee

Mexicaanse krant Norte stopt na moord op journalist

Afscheidsbrief op de voorpagina van Norte - © Alejando Bringas / EPA

De Mexicaanse krant Norte sluit na de moord op een van haar journalisten. Dat schrijft hoofdredacteur Oscar Cantu Murguia in een afscheidsbrief op de voorpagina van de krant en online. Het is te gevaarlijk om door te gaan, de veiligheid van journalisten kan niet worden gegarandeerd.

De reden voor het opheffen van de papieren krant is de moord op journaliste Miroslava Breach in Chihuahua. Zij werd in haar auto doodgeschoten in het bijzijn van haar zoontje. Breach schreef voor de nationale krant La Jornada en voor Norte. ‘

In maart zijn welgeteld vier journalisten gedood. Sinds 1992 zijn al 38 journalisten om het leven gekomen bij de uitoefening van hun werk. Van nog eens 50 journalisten die zijn gedood is het motief onduidelijk, meldt het Committee to Protect Journalists (CPJ).

Norte gaat online nog wel door. De oplage van de krant bestond op maandag tot en met donderdag uit 30.000 exemplaren. Op vrijdag tot en met zondag uit 35.000 exemplaren.

Bekijk meer van

Mexico

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.