PersVeilig

— maandag 8 november 2021, 15:33 | 0 reacties, praat mee

Mexicaanse journalist ontvoerd en vermoord

© Lyyfe Williams / Unsplash

De Mexicaanse journalist Alfredo Cardoso Echevarría is ontvoerd en vermoord. Dat schrijft het Committee to Protect Journalists (CPJ). CPJ stelt dat de autoriteiten moeten onderzoeken of de moord verband houdt met Echevarría's werk.

Op 28 oktober werd Echevarría, oprichter van online nieuwsmagazine Las Dos Costas, uit zijn huis in Acapulco meegenomen door gemaskerde mannen. Een dag later werd hij met vijf schotwonden in zijn auto aangetroffen. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar het mocht niet meer baten: op 31 oktober werd hij doodverklaard.

Op social media sprak Evelyn Salgado, gouverneur van de Mexicaanse staat Guerrero, haar steun uit: “Ik bied mijn condoleances aan aan de nabestaanden van journalist Alfredo Cardoso Echevarría voor dit verschrikkelijke verlies”. Ze heeft aangegeven dat zijn familie steun van de staat zal krijgen, schrijft France 24.

Met Echevarría zijn er dit jaar al minstens negen journalisten in Mexico vermoord. Daarmee is het land, samen met India, het dodelijkste land voor journalisten in 2021. Meer bij CPJ

Bekijk meer van

Mexico CPJ

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.