— maandag 1 december 2014, 17:00

Meijer wint Seksuologie Mediaprijs

Journalisten en documentairemaakster Menna Laura Meijer heeft de NVVS Seksuologie Mediaprijs 2014 met haar documentaire '69: Liefde Seks Senior'. De prijs beloont mediaproducties die kleurrijke, degelijke en gebalanceerde informatie over seksualiteit verstrekken. Meijers in mei door de VPRO uitgezonden documentaire toont alleenstaande ouderen en stellen die nog actief genieten van seks, ondanks beperkingen van een ouder lichaam of verlies van hun geliefde. De jury prijst Meijers "frisse en openhartige focus op seksualiteit - niet alleen heteroseksualiteit - van ouderen, een onderwerp waar te weinig aandacht aan wordt besteed" en noemt de documentaire "inhoudelijk sterk, maar ook qua vorm. Intiem en soms zeer dicht op de huid, zonder voyeuristisch te worden." De jury prijst ook de twee andere genomineerden, waaronder een kritische animatie van Juliette Schraauwers over de invloed van pornobeelden op de seksuele ontwikkeling van kinderen en jongeren en een artikel van journalist Haroon Ali over a-seksualiteit. Meijer wint een geldbedrag van 1500 euro en mag bij de editie van 2015 als juryvoorzitter optreden.

Bekijk meer van

NVVS

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.