website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Meer de diepte in bij Psychologie Magazine

Nick Kivits — Geplaatst op vrijdag 1 juni 2018, 14:45

Nieuws Een enorme mazzelaar. Zo voelt Liza Schreurs zich. Maandag 4 juni start ze als coördinerend eindredacteur bij Psychologie Magazine, na bijna tien jaar bij de ANWB - waarvan zeven jaar bij diens tijdschriften - gewerkt te hebben. “Ik was niet op zoek naar een nieuwe baan, maar toen deze vacature voorbij kwam, wist ik meteen dat ik ging solliciteren. Dit soort vacatures zijn heel zeldzaam. Het is een mooie baan bij een fantastisch tijdschrift dat ik zelf ook lees.”

Vooral de diepgang van Psychologie Magazine trok Schreurs, die benadrukt geen achtergrond in de psychologie te hebben (“Dit is een van de weinige functies bij het blad waarbij dat geen vereiste is”). De laatste zeven jaar werkte ze als eindredacteur voor de kampeeruitgaven van de ANWB, waaronder Kampeer en Caravan Kampioen. “Ik vond het heel leuk om me met de vakantiebeleving van kampeerders bezig te houden. Maar ik was wel toe aan meer diepgang. Dat zit bij mijn nieuwe baan wel goed.”

De overstap van Schreurs naar Psychologie Magazine valt toevallig samen met de meest recente reorganisatie die over de ANWB-bladen is afgeroepen. “Dat de reorganisatie er zou komen was bekend, maar niet wat die precies voor mij persoonlijk zou betekenen.” Inmiddels weet Schreurs wel dat ze – als ze bij de ANWB was gebleven – één van de mensen was die had moeten vertrekken. “Ik wilde de uitkomst niet gaan zitten afwachten.”

Schreurs, die er door de jaren heen bij de ANWB als eindredacteur ook steeds meer coördinerende taken bij kreeg, gaat met frisse moed aan de slag. Ze stelt dat ze ook zonder reorganisatie op deze baan gesolliciteerd zou hebben. “Dit was zo’n waanzinnige kans, die kon ik niet laten lopen. Ik denk dat ik heel veel ga leren bij Psychologie Magazine. Ik heb er zin in.”

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.