mgm nvj maart

— vrijdag 1 juni 2018, 14:45 | 0 reacties, praat mee

Meer de diepte in bij Psychologie Magazine

Meer de diepte in bij Psychologie Magazine

Een enorme mazzelaar. Zo voelt Liza Schreurs zich. Maandag 4 juni start ze als coördinerend eindredacteur bij Psychologie Magazine, na bijna tien jaar bij de ANWB - waarvan zeven jaar bij diens tijdschriften - gewerkt te hebben. “Ik was niet op zoek naar een nieuwe baan, maar toen deze vacature voorbij kwam, wist ik meteen dat ik ging solliciteren. Dit soort vacatures zijn heel zeldzaam. Het is een mooie baan bij een fantastisch tijdschrift dat ik zelf ook lees.” Laatste wijziging: 1 juni 2018, 15:19

Vooral de diepgang van Psychologie Magazine trok Schreurs, die benadrukt geen achtergrond in de psychologie te hebben (“Dit is een van de weinige functies bij het blad waarbij dat geen vereiste is”). De laatste zeven jaar werkte ze als eindredacteur voor de kampeeruitgaven van de ANWB, waaronder Kampeer en Caravan Kampioen. “Ik vond het heel leuk om me met de vakantiebeleving van kampeerders bezig te houden. Maar ik was wel toe aan meer diepgang. Dat zit bij mijn nieuwe baan wel goed.”

De overstap van Schreurs naar Psychologie Magazine valt toevallig samen met de meest recente reorganisatie die over de ANWB-bladen is afgeroepen. “Dat de reorganisatie er zou komen was bekend, maar niet wat die precies voor mij persoonlijk zou betekenen.” Inmiddels weet Schreurs wel dat ze – als ze bij de ANWB was gebleven – één van de mensen was die had moeten vertrekken. “Ik wilde de uitkomst niet gaan zitten afwachten.”

Schreurs, die er door de jaren heen bij de ANWB als eindredacteur ook steeds meer coördinerende taken bij kreeg, gaat met frisse moed aan de slag. Ze stelt dat ze ook zonder reorganisatie op deze baan gesolliciteerd zou hebben. “Dit was zo’n waanzinnige kans, die kon ik niet laten lopen. Ik denk dat ik heel veel ga leren bij Psychologie Magazine. Ik heb er zin in.”

Bekijk meer van

Carrière

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.