word actief nvj klein

— vrijdag 13 september 2013, 09:04 | 0 reacties, praat mee

Meekijken ongewenst

Dé nieuwsgebeurtenis deze afgelopen zomer is in mijn opinie klokkenluider Edward Snowden, die ons met zijn onthullingen over de Amerikaanse inlichtingendienst NSA nooit meer hetzelfde laat kijken naar zaken als cloudopslag of de vermeende zekerheid van gegevens bij bedrijven als Facebook en Google. Laatste wijziging: 13 september 2013, 17:45

Veelal Amerikaanse clouddiensten vrezen (tek.st/5v) komende jaren tientallen miljard mis te lopen vanwege de vertrouwensbreuk, terwijl DuckDuckGo.com, een zoekmachine die niets over de gebruiker opslaat, de bezoekersaantallen fors zag toenemen. De NSA voelde zich genoodzaakt te reageren en publiceerde begin vorige maand een rapport (tek.st/5s) waarin wordt gesteld dat het maar 1,6 procent van het internetverkeer echt ‘aanraakt’. Wat ‘aanraken’ betekent mag Joost weten - en dat wéét Joost, als hij bij de NSA werkt - maar journalist Jeff Jarvis wijst er in The Guardian fijntjes op (tek.st/5w) dat dit nog altijd 29.000 terabyte betreft, elke dag opnieuw. De NSA negeert bovendien voor hen oninteressante data: ironisch genoeg illegale downloads bijvoorbeeld, toch nog goed voor 62 procent van het internetverkeer. Het daadwerkelijk bekeken materiaal is daardoor naar verhouding enorm, aldus Jarvis.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.