— dinsdag 25 mei 2021, 11:14 | 0 reacties, praat mee

Mediaraad Amstelveen subsidieert drie projecten met bijna 60 duizend euro

De Mediaraad Amstelveen heeft drie journalistieke projecten geselecteerd uit zes aanvragen die in de eerste aanvraagronde bij het fonds zijn binnengekomen. De projecten rond woningmarkt, burgerjournalistiek en debat worden gesteund met in totaal een bedrag van 58.800 euro.

In het najaar volgt een tweede ronde voor nieuwe projecten. Daar is dan opnieuw 60 duizend euro voor beschikbaar.

De projecten die een subsidie ontvangen zijn volgens de Mediaraad Amstelveen inhoudelijk zeer verschillend, maar met een duidelijke journalistieke insteek.

“Zo gaat een van de aanvragen over de Amstelveense woningmarkt. Hoe moet het Amstelveen van de toekomst eruit komen te zien? Deze vraag staat centraal in een artikelenreeks en een aantal podcasts, gemaakt door journaliste Naomi Heidinga. Lokale omroep RTVA ontvangt steun om het reeds bestaande journalistieke actualiteitenprogramma 1Amstelveen te behouden en te verbeteren. De nieuwe lokale omroep AAN! maakt met hulp uit het Mediafonds het journalistieke project ‘Nieuwsplein Keizer Karel’, waarbij het gebruik maakt van burgerverslaggevers. Voor dit project werkt AAN! nauw samen met RTVNH”, schrijft het fonds.

Vice-voorzitter Meindert Schut van de Mediaraad Amstelveen is tevreden dat journalisten en mediaorganisaties het in 2020 opgerichte fonds weten te vinden. “Er zijn genoeg verhalen te ontdekken in Amstelveen. Met het geld uit het Mediafonds stellen we journalisten in staat om die ook echt te maken.”

Half augustus opent de tweede aanvraagronde, met een deadline aanvragen op 30 september 2021. Meer bij Mediaraad Amstelveen

Bekijk meer van

Mediaraad Amstelveen

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.