— dinsdag 24 juni 2014, 09:45

Mediapark moet meer gaan leven

Donderdag wordt in Hilversum een 'Mediapact' gesloten, een overeenkomst tussen overheden, onderwijsinstellingen, mediabedrijven en Beeld en Geluid om de lijntjes tussen onderwijs en praktijk verkorten, zodat scholing beter aansluit bij de behoefte vanuit de mediabedrijven. Een paar jaar geleden dreigde het Mediapark leeg te lopen toen diverse omroepen richting Amsterdam vertrokken. Het tij is inmiddels gekeerd maar om mediastad van Nederland te blijven wil de gemeente dat het meer gaan leven.

Naast het Mediapact ontrolde zich het plan van Hilversum Media Campus. Onderdeel daarvan is dat opleidingen naar het Mediapark worden gehaald. De talentvolle studenten die met de onderwijsinstellingen meekomen, zijn belangrijk voor de dynamiek waar het Mediapark naar snakt. Nu al zien de beheerders van het terrein de reuring toenemen door de komst van kleine, innovatieve bedrijfjes. Waren er tien jaar geleden nog zo’n veertig verschillende huurders, die vooral met tv bezig waren, nu zijn het er 175. Meer bij Trouw

Bekijk meer van

Mediapark Beeld en Geluid

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.