data als kans

— woensdag 12 december 2018, 15:20 | 0 reacties, praat mee

Medianieuwsbrief gestopt met betaalde variant

De betaalde variant van de Medianieuwsbrief van Alexander Klöpping en Ernst-Jan Pfauth is gestopt. Abonnees op de nieuwsbrief betaalden met ingang van oktober vijf euro per maand voor een dagelijkse mailing waarin het belangrijkste medianieuws werd samengevat. De in oktober 2017 gelanceerde dienst was eerder nog gratis. Laatste wijziging: 12 december 2018, 15:27

Toen de Medianieuwsbrief nog gratis was, wisten Klöpping en Pfauth zo’n 4000 abonnees aan zich te binden. Bij een onderzoek onder die abonnees – dat ingevuld werd door 496 abonnees – gaf 17,5 procent aan voor de dagelijkse nieuwsbrief te willen betalen. Ondanks die bereidheid te betalen werd onlangs toch de stekker uit het project getrokken.

“We wilden een experiment doen om te kijken hoeveel animo er zou zijn om het dagelijkse medianieuws voor je samen te vatten via email”, schreven de initiatiefnemers twee weken geleden aan hun abonnees. “Maar, dit soort experimenten gaan niet vanzelf, en eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat we er niet genoeg tijd in kunnen steken om er echt een succes van te maken.” Op het moment van schrijven is de website die bij de nieuwsbrief hoorde – Medianieuwsbrief.nl – leeg.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.