— maandag 14 september 2020, 12:04 | 2 reacties, praat mee

Mediahuis neemt NDC Mediagroep over

NDC Mediagroep - © Anton Kappers - Thomasson / ANP

NDC Mediagroep wordt verkocht aan Mediahuis Groep. De aandeelhouders van het Noord-Nederlands mediabedrijf zijn akkoord met de overname, die wel nog goedkeuring behoeft van mededingingsautoriteit ACM. Beide bedrijven hebben het nieuws bevestigd. Laatste wijziging: 8 april 2021, 16:16

Aandeelhouders FB Oranjewoud en Je Maintiendrai Fonds van NDC Mediagroep hebben maandagochtend een principeakkoord getekend met Mediahuis over de verkoop van aandelen. Het is onbekend welk bedrag er met de overname gemoeid is. Mediahuis neemt de merken en de 600 medewerkers over.

Het van oorsprong Vlaamse mediabedrijf heeft uitgesproken de drie regionale dagbladen de Leeuwarder Courant, het Friesch Dagblad, Dagblad van het Noorden voort te zetten met behoud van zelfstandigheid en identiteit. Dat was een harde voorwaarde van de verkopende aandeelhouders. Samen met zeven nieuwsbladen en veertig weekbladen wordt het een zelfstandig dochterbedrijf binnen Mediahuis, eigenaar van onder meer NRC, De Telegraaf en De Limburger.

Verkopende aandeelhouders FB Oranjewoud en Je Maintiendrai hebben in de deal bedongen dat ze samen twee commissarissen mogen aanwijzen voor de Raad van Commissarissen van NDC. Mediahuis benoemt de drie andere leden. NDC behoudt ook een eigen directie. “Daarmee heeft Mediahuis een garantie gegeven voor de regionale verankering van NDC”, zegt Pier Baarsma, directeur van NDC mediagroep in de Leeuwarder Courant.

Mediahuis zal voor lange tijd in Leeuwarden en Groningen blijven, verzekert topman Gert Ysebaert van Mediahuis. Er is een huurovereenkomst getekend voor “een heel lange periode” om kranten te blijven maken en drukken in Leeuwarden. Ysebaert: “Voor ons is het evident: wij blijven in de regio.”

Het pand van NDC Mediagroep aan de Sixmastraat in Leeuwarden is eigendom van FB Oranjewoud en wordt straks door Mediahuis gehuurd. NDC huurt ook panden in Groningen, Winschoten, Assen en Emmen.Meer bij Dagblad de Limburger

Bekijk meer van

NDC Mediagroep Medahuis

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

J. Wolters, 14 september 2020, 12:51

Dit is uitermate goed nieuws voor de dagblad voorziening in het Noorden van Nederland!! Eigenstandig blijft gelukkig!!!Daarmee ook het regionale en -van oorsprong ARP geluid1-

J. Wolters, 14 september 2020, 12:52

1= !

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.