training eu starters

— donderdag 1 maart 2018, 12:09 | 0 reacties, praat mee

Mediahuis: ‘kwantumsprong gemaakt in 2017’

ANP

Uitgever Mediahuis heeft over 'scharnierjaar' 2017 goede resultaten geboekt. Het bedrijf zegt dagelijks 1,4 miljoen kranten te verkopen en behaalde een jaaromzet van 800 miljoen euro. De overname van Telegraaf Media Groep (TMG), de verkoop van Keesing Media Group hebben het netto-resultaat 'significant' maar eenmalig beïnvloed. Laatste wijziging: 1 maart 2018, 13:59

Mediahuis heeft het afgelopen jaar haar totale schuld geherfinancierd. Dankzij de verkoop van Keesing en deelname in Talpa Radio is de nettoschuld volgens Mediahuis ‘slechts beperkt’ toegenomen met 34,8 miljoen euro. De schuldpositie van de uitgever is “nagenoeg gelijk gebleven”.

Ook over 2018 zullen er nog eenmalige kosten gemaakt worden in het kader van de overname van TMG en andere activiteiten. Mediahuis becijfert die op zo’n 90 miljoen euro. “Daardoor zullen we, ondanks een substantieel investeringsprogramma voor dit jaar, eind 2018 op een schuldratio van ongeveer 1,1 landen”, stelt financieel directeur Kristiaan De Beukelaer.

Topman Gert Ysebaert, noemt 2018 “een uitdagend jaar waarin het maken van keuzes centraal zal staan.” De uitgeverij zal volgens Ysebaert “meer dan ooit” inzetten op verdere digitale transformatie van de core business, nieuwsmerken en advertenties.

Persbericht: ‘Mediahuis maakt kwantumsprong in 2017’ [.pdf]

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.