banner festival 23

— donderdag 16 december 2021, 08:48 | 0 reacties, praat mee

Mediagigant Axel Springer verwacht double-digit omzetgroei

ANP

Het Duitse mediabedrijf Axel Springer verwacht dit jaar een omzetgroei van tenminste twee cijfers voor de komma te hebben behaald. Die forse groei "heeft onze verwachtingen overtroffen", stelt directeur Mathias Döpfner. Volgens Döpfner is het voortzetten van investeringen, ook in de onzekere coronatijden, een van de belangrijkste drijfveren achter de omzetgroei. Laatste wijziging: 16 december 2021, 08:50

Axel Springer heeft sinds de start van de coronacrisis zo’n 150 miljoen euro geïnvesteerd, zegt Döpfner. Aan het begin van de coronacrisis daalde de omzet bij het concern juist, meldt persbureau DPA. Exacte cijfers over behaalde groei volgen nog.

In maart 2020 was de situatie volgens Axel Springer zelfs zo onduidelijk, dat het richting aandeelhouders geen uitspraken wilde doen over boekjaar 2020.

Inmiddels is de uitgever “in een betere positie om voorspellingen te doen dan voor de coronavirus-pandemie”, aldus Döpfner.

In augustus rondde de uitgever de kostbaarste overname uit de bedrijfsgeschiedenis af: het nam voor naar schatting 1 miljard euro de uitgave Politico over. Het past volgens DPA in de strategie om, naast te investeren in digitale uitgaven, ook steviger voet aan de grond te krijgen in groeimarkt Verenigde Staten. Bij Axel Springer werken wereldwijd ruim 16 duizend mensen. Meer bij DPA

Bekijk meer van

Axel Springer

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.