e learning nvj

— vrijdag 22 januari 2010, 09:07

Mediagebruik jongeren neemt toe

De nieuwsconsumptie onder jongeren is de afgelopen twee jaar gegroeid, blijkt uit het rapport 'Jongeren, nieuwsmedia en betrokkenheid' van Stichting Krant in de Klas. Er werden voor het onderzoek meer dan duizend jongeren tussen 15 en 29 jaar ondervraagd over hun mediagedrag. Het rapport is gemaakt met steun van het Stimuleringsfonds voor de Pers en de Stichting Democratie en Media. De onderzoekers stellen dat gemiddeld 221 minuten per dag aan mediagebruik worden besteed. Nieuws en actuele informatie vernemen jongeren vooral via televisie (36 minuten) en radio (22 minuten). Gemiddeld lezen ze 12 minuten een krant (op papier en online). Nieuws rond amusement en lifestyle scoort goed bij jongeren, maar ook algemeen nieuws heeft hun interesse. Wel wordt veel berichtgeving door jongeren voor hen als irrelevant gezien. Nieuwsconsumptie door jongeren vertoont geen maaltijdpatroon, stellen de onderzoekers, maar kan worden aangeduid met de term ‘grazen’; de hele dag door worden links en rechts kleine beetjes ingenomen. Meer bij het Reformatorisch Dagblad / Jongeren, nieuwsmedia en betrokkenheid Laatste wijziging: 22 januari 2010, 14:24

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.