persveilig seminar

— woensdag 23 november 2022, 14:39 | 0 reacties, praat mee

Mediafonds provincie Utrecht officieel van start

© ANP / Lex van Lieshout

Het Mediafonds van de provincie Utrecht is officieel van start. De onafhankelijke stichting heeft als doel het ondersteunen van lokale en regionale media in de Utrechtse provincie. Voor dit jaar is een bedrag van 200.000 euro beschikbaar gesteld. Voor 2023 en 2024 is jaarlijks 300.000 euro te verdelen. Laatste wijziging: 23 november 2022, 14:40

Dat meldt de provincie Utrecht in een persbericht. De komst van het Mediafonds is geen verrassing: in maart wel al aangekondigd dat het fonds in de maak was. Media en journalisten die financiële steun willen aanvragen van het Mediafonds, kunnen vanaf woensdag een aanvraag indienen op de website van het fonds. De deadline voor de eerste aanvraag is op 1 maart.

Aanvragen voor het Mediafonds worden beoordeeld door een onafhankelijk bestuur. Dat bestuur bestaat uit Michel Simons, Maaike Severijen, Cees van Eijk en Vanessa Ackah. Wil een productie kans maken op steun uit het Mediafonds, dan is het belangrijk dat de productie een relatie heeft met de regio. Ook is het belangrijk dat de productie innovatief is en de journalistieke praktijk ook op lange termijn versterkt.

Bekijk meer van

Mediafonds Utrecht

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.