— donderdag 18 juli 2013, 13:23

‘Media niet gebonden aan Mediacode’

Het is niet aan de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) om de nieuwswaardigheid van een journalistieke uiting te bepalen en haar onwelgevallig gedrag op eigen gezag te bestraffen. De zogeheten Mediacode, dat contactmomenten met de koninklijke familie beperkt om onder meer kinderen van leden van het koninklijk huis een relatief normale jeugd te bezorgen, is mogelijk wel als 'wet' geformuleerd, maar is niet meer dan een beschrijving van de interne handelswijze van de RVD. De Raad voor de Journalistiek bevestigt dit beeld dat al bij veel media heerst in een blogpost op de site. De Raad gaat ervan uit dat hoofdredacteuren op puur journalistieke gronden zorgvuldig afwegen of met een potentiële inbreuk op de privacy het publieke belang gediend wordt, schrijft voorzitter Hans Laroes.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.