website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

MediaBooster Big Data Basics

Sabien Froger — Geplaatst op vrijdag 16 november 2018, 11:00

Agenda dinsdag 11 december 2018, 09:00 - dinsdag 11 december 2018, 17:00, Stichting Media Perspectives, Joop van den Endeplein 1, 1217 WJ Hilversum

Data is de nieuwe grondstof van onze industrie. Met deze training voor beginners krijg je inzicht in wat big data is en wat voor typen data erbij horen. Je krijgt een overzicht van veelgebruikte data-toepassingen binnen de mediasector. Ontdek de mogelijkheden van data binnen jouw werk. Doe mee aan de MediaBooster Big Data Basics op 11 december. Na de training:

  Heb je inzicht in wat je zelf met data kunt
   Weet je hoe je data kunt analyseren
    Weet je hoe je data kunt inzetten in de gehele productie workflow
     Weet je hoe je data kunt inzetten voor personalisatie en aanbevelingen
      Het verhalende proces verloopt voor iedereen ongeveer gelijk; we ontdekken eerst thema’s,
       produceren een verhaal, distribueren dat over de verschillende kanalen en analyseren de impact.

       Data kan die gehele ‘lifecycle’ versterken en je helpen beslissingen te maken. We weten allemaal hoe vervelend het is als je content maakt, daar veel tijd in stopt en er dan vervolgens achter komt dat niemand het gezien of gelezen heeft. Waar ligt dat nou aan? Moet ik een ander kanaal gebruiken? Of een ander tijdstip? Is de vorm niet goed? En hoe kan ik ervoor zorgen dat het meer oplevert?

       Data biedt hiervoor inzicht. Voor velen klinkt data in eerste instantie complex, maar voor professionals die weten waar je naar moet kijken, is data handzaam en elke dag interessant.

       Kortom: aan de slag gaan met de content life cycle, personalisatie en recommendation is minder moeilijk dan het lijkt. Doe mee aan de training Big Data Basics op dinsdag 11 december om erachter te komen hoe jij deze datatools kunt gebruiken in je huidige functie.

       Klik hier voor tickets en meer informatie.

       Villamedia Sluiten

       Inloggen

       Registreren

       Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.