Tegel Beeld en Geluid

— vrijdag 21 november 2014, 08:22

Media in verwarring over Zorreguieta

De alerts op de mobiele telefoon volgden elkaar in rap tempo op aan het begin van de avond gisteren. 'Jorge Zorreguieta (86), vader van koningin Máxima, overleden', zo was in veel gevallen de strekking. Al snel bleek dat bericht te voorbarig en hadden de Nederlandse media zich gebaseerd op berichtgeving van de Argentijnse pers. "Er was vanavond verwarring over de gezondheidstoestand van de vader van koningin Máxima, Jorge Zorreguieta. Argentijnse media meldden dat hij was overleden, maar het ziekenhuis waar hij wordt behandeld, ontkent dat later. Een woordvoerder van het Fundaleu-ziekenhuis meldt de NOS dat de berichten over Zorreguieta's overlijden niet kloppen: "Hij is niet meer in het ziekenhuis, maar thuis." De Rijksvoorlichtingsdienst wil niet officieel reageren", zo nuanceerde de NOS later op de avond.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.