— vrijdag 2 mei 2008, 13:25

‘Media houden homo’s in de kast’

,,De media dwingen homoseksuele Hollywoodacteurs in de kast te blijven'', stelt acteur Alan Cumming. Hij zei dat vrijdag tegen de Britse omroep BBC. Volgens de 43-jarige acteur (X-Men) schrikt het beeld dat de media creëren van gays veel homoseksuele acteurs af om publiekelijk voor hun geaardheid uit te komen. ,,Ik denk niet dat het de mensen die naar de film gaan veel kan schelen, maar het zijn de media die er een 'probleem' van maken. Zij bestempelen homoseksualiteit als controversieel.'' Volgens de acteur, die vorig jaar trouwde met zijn partner, is er veel homofobie in de filmwereld en zeker in Hollywood. Bekende acteurs als Stephen Fry en Rupert Everett klaagden onlangs dat ze zich in een hokje geplaatst voelen sinds ze publiekelijk uit de kast kwamen.

Bekijk meer van

BBC
banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.