— maandag 18 maart 2019, 11:34 | 0 reacties, praat mee

Media-coalitie komt op voor bedreigde journalisten

Elf internationale media-organisaties bundelen hun krachten en hebben zich aangesloten bij een coalitie om gezamenlijk "op te komen voor journalisten die aangevallen worden vanwege hun streven de waarheid te vertellen".

The Financial Times, Huff Post, Reuters, Associated Press, Yahoo News, Forbes, Time, De Standaard, EURACTIV, Le Temps en Süddeutsche Zeitung behoren nu tot One Free Press Coalition. Ze willen hun platforms met een miljoenen bereik gebruiken om aandacht te vestigen op journalisten die worden aangevallen.

Op de eerste dag van de nieuwe maand zal elke titel in de coaltie en lijst publiceren met tien “urgente” zaken van journalisten wiens rechten worden aangetast. Op de eerste lijst, die vandaag is gepubliceerd, staan de namen van journalisten Maria Ressa, Jamal Khashoggi, Eman Al Nafjan, Wa Lone en Kyaw Soe Oo, Claudia Duque, Mohamed Cheikh Ould Mouhamd, Anna Nimiriano, Pelin Unker, Thomas Awah Junior en Tran Thi Nga.

Ook het Comité ter Bescherming van Journalisten (CPJ) en de Internationale Vrouwen Media Federatie (IWMF) zijn als partners toegreden en zullen elke maand helpen bij het identificeren van de meest urgente gevallen. 

Nieuwsorganisaties van over de hele wereld worden uitgenodigd om deel te nemen aan de coalitie. Voor vragen en meer informatie kan er gemaild worden naar info@onefreepresscoalition.com. Meer bij One Free Press Coalition / Press Gazette / De Standaard

Bekijk meer van

One Free Press Coalition

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.