website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Media boos over ‘verkiezingsstunt’ LAKS

Lars Pasveer — Geplaatst in conflict op woensdag 18 januari 2017, 11:51

Nieuws

Een actie van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) rond de komende verkiezingen is slecht gevallen bij journalisten en media die ervan verslag deden. LAKS deed voorkomen alsof het op 15 maart aanstaande zou meedoen met de verkiezingen om problemen in het onderwijs te kunnen aanpakken. Van deelname was echter nooit sprake.

LAKS stelt dat het nieuws over de deelname een grap was, maar dat de problemen die in het onderwijs spelen dat niet zijn. Journalisten en media zijn boos over de gekozen methode, die het vertrouwen in journalistiek en LAKS zelf zou schaden.

Journalisten die twijfel over de deelname uitten, kregen van LAKS-voorzitter Sven Annen te horen dat de deelname serieus was. Nu blijkt het een verkiezingstunt, volgens LAKS een ‘noodkreet tegen verschrikkelijk rendementsdenken’. Volgens LAKS zijn de twintig problemen uit ‘verkiezingsprogramma’ nu onder de aandacht gebracht van gevestigde partijen.

De NOS-hoofdredactie heeft LAKS per brief laten weten de misleiding “buitengewoon schadelijk” te vinden. De NOS zou de contacten met LAKS gezien het gebeurde “kritisch” bekijken.

 

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.