de tegel publieksprijs 2020

— woensdag 18 januari 2017, 11:51 | 0 reacties, praat mee

Media boos over ‘verkiezingsstunt’ LAKS

Een actie van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) rond de komende verkiezingen is slecht gevallen bij journalisten en media die ervan verslag deden. LAKS deed voorkomen alsof het op 15 maart aanstaande zou meedoen met de verkiezingen om problemen in het onderwijs te kunnen aanpakken. Van deelname was echter nooit sprake.

LAKS stelt dat het nieuws over de deelname een grap was, maar dat de problemen die in het onderwijs spelen dat niet zijn. Journalisten en media zijn boos over de gekozen methode, die het vertrouwen in journalistiek en LAKS zelf zou schaden.

Journalisten die twijfel over de deelname uitten, kregen van LAKS-voorzitter Sven Annen te horen dat de deelname serieus was. Nu blijkt het een verkiezingstunt, volgens LAKS een ‘noodkreet tegen verschrikkelijk rendementsdenken’. Volgens LAKS zijn de twintig problemen uit ‘verkiezingsprogramma’ nu onder de aandacht gebracht van gevestigde partijen.

De NOS-hoofdredactie heeft LAKS per brief laten weten de misleiding “buitengewoon schadelijk” te vinden. De NOS zou de contacten met LAKS gezien het gebeurde “kritisch” bekijken.

 

Bekijk meer van

NOS Nieuws LAKS

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.