persveilig seminar

— woensdag 18 januari 2017, 11:51 | 0 reacties, praat mee

Media boos over ‘verkiezingsstunt’ LAKS

Een actie van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) rond de komende verkiezingen is slecht gevallen bij journalisten en media die ervan verslag deden. LAKS deed voorkomen alsof het op 15 maart aanstaande zou meedoen met de verkiezingen om problemen in het onderwijs te kunnen aanpakken. Van deelname was echter nooit sprake. Laatste wijziging: 18 januari 2017, 13:14

LAKS stelt dat het nieuws over de deelname een grap was, maar dat de problemen die in het onderwijs spelen dat niet zijn. Journalisten en media zijn boos over de gekozen methode, die het vertrouwen in journalistiek en LAKS zelf zou schaden.

Journalisten die twijfel over de deelname uitten, kregen van LAKS-voorzitter Sven Annen te horen dat de deelname serieus was. Nu blijkt het een verkiezingstunt, volgens LAKS een ‘noodkreet tegen verschrikkelijk rendementsdenken’. Volgens LAKS zijn de twintig problemen uit ‘verkiezingsprogramma’ nu onder de aandacht gebracht van gevestigde partijen.

De NOS-hoofdredactie heeft LAKS per brief laten weten de misleiding “buitengewoon schadelijk” te vinden. De NOS zou de contacten met LAKS gezien het gebeurde “kritisch” bekijken.

 

Bekijk meer van

NOS Nieuws LAKS

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.