banner festival 23

— maandag 12 januari 2009, 08:45 | 2 reacties, praat mee

Kamervragen over regio ruzie

Johan Remkes, woordvoerder media van de VVD-Tweede Kamerfractie, wil van minister Plasterk opheldering hebben over de houding van de NOS tegenover regionale omroepen, in het bijzonder Omroep Flevoland. Voor de uitzending van de natuurijsschaatsmarathon op de Oostvaardersplassen heeft de NOS van de KNSB de exclusieve uitzendrechten gekocht. Omroep Flevoland, die ook een item wilde maken over de marathon in eigen regio, heeft van de NOS te horen gekregen dat camera's niet welkom zijn. Omroep Flevoland mocht alleen de sfeer buiten de wedstrijd filmen. Voor beelden van de schaatsers in actie vroeg de NOS aan Omroep Flevoland een bedrag 275 euro per minuut. Remkes is verbaasd dat een landelijke publieke omroep grote geldbedragen vraagt aan een publieke regionale omroep om beelden uit de eigen regio te mogen uitzenden. Dit leidt tot verspilling van belastinggeld.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

Dick van Reenen, 12 januari 2009, 18:50

In mijn optiek geldt dat een huurder het eerste recht van koop behoort te hebben als het door hem gehuurde pand te koop wordt aangeboden. Deze metafoor, zou evenzo moeten gelden wanneer er in een bepaalde regio een evenment plaatsvind, dat TV-uitzendrechten te allen tijde als eerste - in dit geval door de KNSB - wordt aangeboden aan de Regionale omroepen. Nu dit het geval is geweest, acht ik het alleszins redelijk en billijk dat een percentage van de recettes ten goede komt aan de regionale omroep.

Robert, 12 januari 2009, 19:28

Volgens mij is een ruzie over regio-omroepen een ‘regioruzie’ en geen ‘regio ruzie’. Begint de taalslordigheid nu ook al bij hoeders van de Nederlandse journalistiek?

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.